Cupcake beslag
Boter creme
Karamelsaus
Oven voorverwarmen op 170 graden (hetelucht)
Start met het maken van de cupcakes, doe de boter, suiker, bloem, eieren, bakpoeder, zout toe en mix dit tot 1 geheel. Voeg als laatste de melk en de vanille extract toe.
Doe de stroopwafels even in de magnetron en steek vormpjes uit als ze warm zijn, ik haal 2 vormpjes uit 1 wafel (totaal 12 kleine stroopwafeltjes) de restjes hak je klein en voeg je toe aan het beslag voor de cupcakes.
Spatel de stukjes stroopwafel door het beslag en verdeel het dan over 12 vormpjes, bak ze in de voorverwarmde oven 20 minuten. Test met een saté prikker of ze gaar zijn (hij moet er schoon uit komen).
Ga ondertussen bezig met de karamelsaus, doe de suiker en het water in een hoge steelpan en breng dit aan de kook. Gebruik geen spatel of garde maar beweeg wat met de pan heen en weer. Doe ondertussen de slagroom even in de magnetron om deze warm te maken. Als de karamel de juiste kleur heeft voeg je de warme slagroom toe.
LET OP het geheel zal omhoog komen borrelen, dit zakt vanzelf wel weer naar beneden, nu is het wel goed om te roeren, maar het is heet, dus pak een lange lepel of trek een ovenwant aan. Voeg als laatste de boter toe, als dit opgelost is kun je het vuur uitzetten. Schenk de karamelsaus in een knijpfles of schenkmaatje. Spoel de pan wel direct uit.
Dan komen we bij de botercreme. Mix de boter tot deze wat lichter en luchtiger is en voeg langzaam de poedersuiker toe. Voeg als laatste de melk en wat karamelsaus toe. Mocht je het lekker vinden kun je ook nog een paar druppels citroensap toevoegen.
Als de cupcakes helemaal afgekoeld zijn kun je ze opspuiten met de botercrème, stop er dan een kleine uitgestoken stroopwafel in en sprenkel de karamelsaus er over. Nu kun je genieten van je stroopwafel festijn!