Leentjes exploding kitchen
info@leentjes-exploding-kitchen.nl

Kip in champignon-roomsausūüćī

  • 350 gr. kipdijfilet¬†
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gr. champignons
  • 200 ml cr√®me fra√ģche (ik gebruik die van Arla Lactosevrij)
  • 4 takjes peterselie fijn gesneden
  • 400 ml kippenbouillon (let op dat deze geen gluten/tarwe of lactose bevat)
  • zout en peper
  • rijst of pasta (ik gebruik glutenvrije maispasta)

Snij de kip in kleinere stukjes en kruid deze met zout en peper. Bak de kip in een beetje olijfolie. Haal de kip vervolgens uit de pan. Doe in dezelfde pan de ui, knoflook en champignons en bak dit even goed aan. Voeg nu de kipstukjes, bouillon en cr√®me fra√ģche toe en laat dit ongeveer 30 minuten stoven. Kook ondertussen de rijst of pasta gaar.

Voeg naar smaak zout en peper toe aan de saus. Is de saus te dun? Bind hem af met ma√Įzena. Voeg als alles klaar is de de stukjes peterselie toe. Eet smakelijk!